Over ons

Waar en wanneer?

Wanneer? Elke zaterdagnamiddag van 14u tot 17u. De deuren van ons lokaal gaan open om 13u45, we starten stipt om 14u en stoppen om 17u. Uitzonderingen worden door ons altijd op voorhand meegedeeld.

Waar? Bij onze Chalet in het Lindenhof, 8377 Zuienkerke.

Voor wie?

We zijn ervan overtuigd dat kinderen pas vanaf het eerste leerjaar ten volle kunnen genieten van het groepsleven. Bovendien heeft Chiro Nationaal afgesproken met Scouts en Gidsen Vlaanderen en de KLJ om geen kleuters aan te sluiten.

Voor wie? Jongens en meisjes tussen 6 en 16 jaar. 
We delen onze leden doorgaans op in vier afdelingen:

  • Speelclub: 1ste, 2de en 3de leerjaar / 6-9 jaar (geel) 
  • Rakwi: 4de, 5de en 6de leerjaar / 10-12 jaar (groen)
  • Tito : 1ste en 2de middelbaar / 13-14 jaar (rood)
  • Keti: 3de en 4de middelbaar / 15-16 jaar (blauw)

Inschrijven

Een werkjaar loopt van september tot augustus. Het lidgeld voor 1 werkjaar bedraagt 30 euro voor ieder kind. In deze prijs is de wekelijkse activiteit en verzekering inbegrepen. Niet inbegrepen zijn het vieruurtje, weekends of bivak, speciale activiteiten (zoals bv. zwemmen)…

Rond 15u45 nemen we telkens een kleine pauze. U kan uw kind zelf een vieruurtje meegeven, of een koekje en een drankje aankopen in de Chiro. Eén vieruurtje kost €1. Gelieve gepast geld mee te brengen.

Indien je specifieke vragen hebt rond onze werking, kan je steeds contact opnemen met onze groepsleidster Fée via de contactpagina. 

Onze VB's (volwassen begeleider) zijn Sarah Slembrouck en Clercie. Zij staan de leidingsploeg bij met raad en daad, maar zijn eveneens een aanspreekpunt voor de ouders. Je kan met hen contact opnemen via de contactpagina. 

Chirokledij

We vragen dat onze leden altijd in een rood T-shirt naar de Chiro komen. Rood is het basiskleur van de Chiro en op deze manier zijn we allemaal herkenbaar en gelijkwaardig. In het lokaal zijn er Chiro T-shirts te vinden in verschillende maten. Voor of na de Chiro kan je die passen en de juiste maat doorgeven, dan gaan wij het T-shirt voor jou halen in de Chirowinkel. Voor alle andere Chirokledij en accessoires kan je terecht in de Banier (Katelijnestraat 67, Brugge).

Website van De Banier: http://www.debanier.be 

We hebben ook eigen "Chiro Zuienkerke" T-shirts, deze kan je ook voor of na de Chiro aankopen. Een T-shirt in kindermaat kost €8, een T-shirt in een volwassenmaat kost €10.

Wie Chirokledij heeft die te klein geworden is, kan dit in onze "tweedehandswinkel" ingeven. De leiding verkoopt deze kledij door aan de prijs die je zelf kiest. Het geld gaat volledig naar de eerste eigenaar van de kledij. Op die manier kan iedereen ook aan een vriendelijker budget Chirokledij aankopen.