Info werkjaar 2016-2017

Lieve Chirowietjes, beste ouders en andere Chirovrienden,

De overgang van een oud naar een nieuw Chirowerkjaar brengt soms wat veranderingen met zich mee. Vorig jaar vielen die veranderingen wel mee, dit jaar zijn ze helaas iets ingrijpender.
Omdat we na het vorig bivak meer leiding hebben uitgezwaaid dan dat we hebben kunnen verwelkomen, stonden we de voorbije weken voor een moeilijke opdracht: hoe kunnen we met 8 leid(st)ers en 1 VB onze werking draaiende houden op een manier die verantwoord, kwalitatief én vooral leuk moet blijven?

Meerdere opties zijn besproken en overwogen, doch de meeste van die opties bleken al snel moeilijk of niet haalbaar. We hebben dus enkele pijnlijke maar noodzakelijke  keuzes moeten maken…

Voor het werkjaar 2016-2017 voorzien we 4 (ipv 5) afzonderlijke afdelingen: Speelclub (1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar), Rakwi’s (5de en 6de leerjaar), Tito’s (1ste en 2de middelbaar) en Keti’s (3de en 4de middelbaar). Dit heeft als spijtig gevolg dat de Speelclub een grotere afdeling wordt, waardoor we -momenteel- helaas GEEN nieuwe leden bij de Speelclub kunnen toelaten (tenzij het broers/zussen binnen hetzelfde gezin van reeds bestaande leden zijn).


Hoe moeilijk we dit ook vinden, we kunnen en willen ons niet engageren voor iets waarvan we niet zeker zijn dat we het kunnen (blijven) waarmaken met een kleinere leidingsploeg, en dit vooral in het belang van onze Chirowietjes.
Natuurlijk blijven we onze werking regelmatig evalueren en waar mogelijk aanpassen. Wie hier vragen of bemerkingen over heeft, mag ons gerust contacteren.


We hopen ook echt op jullie begrip, zodat we deze keuzes niet alleen moeten dragen en we onze werking leefbaar kunnen houden.
 

PS: het is misschien niet van belang, maar jammer genoeg zijn we niet alleen: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.46638?video=1.2759490

Met Chirogroetjes,

de leidingsploeg van Chiro Zuienkerke